A Toronto Vasas Football Club története

Toronto VASAS Alapítva: 2003. Augusztus. 04.
  • Alapító tagok: Rajnák Ágnes, Turcsik Károly
  • Szín: Piros-Kék
  • Liga: OSL /Ontario Soccer Liga III osztály/

Történelmünk 

Csapatunkat a Budapesti Vasas S.C. megszűnésének emlékére alapítottuk meg. Mint sokan tudják ebben az időben megszűnt létezni a fent említett egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyar labdarúgócsapat. Azóta ismét az élvonalban van.

2004-ben Lami Kálmán is csatlakozott az akkori vezetőséghez, aki maga is híres játékos volt és szerepelt a Budapest Vasas S.C. labdarúgó csapatban. Együtt játszott Platkó Ferenccel, Rózsaval, Marékkal, Kubalával, Földivel, Illovszky Rudolffal. Lámi Kálmán tiszteletbeli elnökünk volt. Illovszky Rudolf kivételes tudásával segítette szakmai munkánkat. Sajnos veszteségek is érték klubunkat. 2004. nyarán eltávozott közülünk Rajnák Ágnes alapítótag, aki alelnöki pozíciót töltött be csapatunknál. Majd 2007 februárjában Lami Kálmán is meghalt. Sajnos 2008 szeptemberében kaptuk az újabb lesújtó hírt, miszerint Illovszky Rudi bácsi is elhalálozott. Klubunk számára pótolhatatlan veszteségek ilyen nagyszerű sportemberek elvesztése. Emléküket szívünkben őrizzük. 
Mint egy kanadai kiscsapat nagyon jó kapcsolatokat ápolunk magyarországi nagytestvérünkkel, a Budapest Vasas S.C-vel.
A klub alapításakor engedélyt kértünk a Vasas S.C. elnökétől, Markovits László úrtól, hogy a nevet használhassuk. Örömmel adták meg Budapesten az engedélyt. 
2004 májusában vendégünk volt Mészöly Kálmán és felesége, Bardi Gyöngyi.
A jelenlegi Vasas vezetéssel is nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Antal Péterrel baráti viszonyban vagyunk, de nyugodtan mondhatom Mészöly Gézáról, Váncsa Miklósról is ugyanezt.
Az elmúlt évek során szakmailag és anyagilag is megerősödtünk hiszen új vezetés, új szemléletet is teremtett a csapat körül. 
2012.Január 01-vel non profit egyesületté alakultunk, egy labdarugó szakosztállyal! A Toronto Vasas FC jogutódja a Toronto Vasas SC-nek!

Csapatunk mélyen magyar nemzeti érzelmű. Nem képviselünk és nem csatlakozunk semmilyen politikai vagy egyéb szervezetekhez. Szeretettel várunk sorainkba minden olyan sportszerető embert, aki hasonlóan gondolkozik, mint mi.